Биткойн прехвърли психологическата граница от 24 000 долара – за първи

...
Биткойн прехвърли психологическата граница от 24 000 долара – за първи
Коментари Харесай

Биткойн проби 24 000 долара с отскок от 11%

Биткойн трансферира психическата граница от 24 000 $ – за първи път от две седмици. Криптовалутата нарастна с близо 11% на 24-часова база. Процентното нарастване е най-голямото, откогато монетата скочи с 10.5% на 9 септември 2022 година

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация падна под 21 600 $ в разнообразни моменти през последните дни на фона на възходящото безпокойствие на вложителите по отношение на крипторегулациите, изключително ориентирани към пазара на постоянни монети. Притеснение будят и бъдещите стъпки на централната банка на Съединени американски щати за усмиряване на инфлацията, главно повдигането на лихвите.

Но тези опасения наподобява изчезнаха бързо. Данните от доставчика на криптоданни Coinglass демонстрираха, че търговците, които залагат на промени в цените, са ликвидирали към 65 милиона $ в биткойни през последните 24 часа, от които към 60 милиона $ са били на къси позиции.

Акциите, свързани с крипто, също скочиха, като борсата Coinbase и биткойн миньорът Marathon Digital Holdings се усилиха с 15%. Компанията за бизнес програмен продукт MicroStrategy, главен собственик на биткойни, неотдавна набъбна с повече от 9%

Етерът се увеличи с 5.5% до 1645 $. Пазарният показател на CoinDesk скочи с 4% за деня.

Лукас Оутумуро, началник на проучванията във компанията за разбори на блокчейн IntoTheBlock, сподели, че вложителите са намерили причина за оптимизъм в охлаждащия се показател на потребителските цени в Съединени американски щати (CPI) от вторник, който сподели лек спад на инфлацията до 6.4% на годишна база, макар че не съумя да отговори на анализаторите упования.

Тъй като реакцията на пазара към публикуването на данните беше позитивна, даже и да беше по-висока от предстоящото, имам вяра, че това се възприема като знак, че ралито ще продължи напълно при рисковите активи “, сподели Оутумуро пред CoinDesk.

Рияд Кери, проучвателен анализатор във компанията за криптоданни Kaiko, също сподели, че пазарите може би към този момент са отчели опасенията по отношение на засиленото контролиране, обвързвано със постоянните монети, в това число BUSD токена на Binance.

Крипто има някои спомагателни катализатори с новините за BUSD, които значително бяха усвоени и мисля, че днешният ден е отражение на някои от регулаторните страхове – и непосредствените страхове към BUSD – намаляване “, сподели Кери пред CoinDesk.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР